Puff_cartier

Cartier öppnar Skandinaviens första flaggskeppsbutik i Stockholm

Under hösten 2018 öppnar juvelerarhuset Cartier sin första skandinaviska butik på Smålandsgatan 8, i hjärtat av Stockholm. Hela konceptet med fokus på smycken, klockor, juveler samt andra accessoar-kollektioner kommer att finnas i butiken som huserar över 200 kvadratmeter.

Cartier etablerades i Paris år 1847 och har genom passion och en historia som sträcker sig över 170 år, utforskat nya platser och expanderat till nya territorier med nya kreationer. Cartier väljer Stockholm för att demonstrera sitt levande arv, kreativitet och unika hantverk.

"Jag är mycket glad att kunna meddela att Cartier valt Stockholm för sin första butik i Norden. Sverige framträdde som det naturliga valet, och delar vår smak för elegant och ren design, bland andra värderingar. Den här nya butiken är klar för kunder i slutet av 2018" säger Bruno Carraz, Managing Director, Benelux & Scandinavia, i ett pressmeddelande.

Butiken är av skandinavisk design, med bland annat vita ytor som inspirerats av den svenska vintersäsongen, ljust trä och avancerad ljusdesign. Vid ingången kommer det även att finnas en dekorativ väggpanel med en intarsia infälld Panthère de Cartier som en hyllning till Sveriges anrika tradition av träsnideri.

Bildkälla: Carter

Powered by Labrador CMS