The Body Shop lanserar banbrytande kampanj med djurens rätt i fokus

Att få bort djurförsök inom kosmetikaindustrin har alltid varit en hjärtefråga hos skönhetsmärket The Body Shop. Sedan 1986 har man aktivt fört en kamp för att skydda djuren. I dag (1/6) lanseras återigen en banbrytande kampanj, denna gång tillsammans med Cruelty Free International internationellt och Djurens Rätt i Sverige.

Tillsammans med sina samarbetspartners vill The Body Shop sätta en namninsamling på 8 miljoner namn att ta till FN och på så sätt kunna driva igenom lagändringar i alla länder där det saknas förbud mot djurtester inom kosmetika.

“The Body Shop tror passionerat att inget djur ska skadas för kosmetikas skull, och att djurförsök är gammalmodigt, grymt och onödigt. Därför har vi gått ihop med Cruelty Free International för att leverera den största och mest ambitiösa kampanjen någonsin, med målet att få ett globalt förbud mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser” – Jessie Macneil-Brown, Senior Manager International Campaigns and Corporate Responsibility, The Body Shop.

HJÄLP OSS STÅ UPP FÖR DJUREN.

SKRIV PÅ NAMNINSAMLINGEN HÄR: thebodyshop.com/ban-animal-testing

 

1986 SAVE THE WHALE

Tillsammans med Greenpeace. En första kampanj med målet att sätta stopp för valjakt, och att föra fram jojobaolja som ett alternativ till valrav i kosmetikaprodukter.

1989 LANSERING AV KAMPANJEN AGAINST ANIMAL TESTING

Kampanjen Against Animal Testing lanserades tillsammans med Cruelty Free International (som då hette BUAV) för att utmana användningen av djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser.

1998 STORBRITANNIEN FÖRBJUDER DJURFÖRSÖK

Kampanjen Against Animal Testing leder till ett brittiskt förbud mot djurförsök av kosmetikaprodukter och –ingredienser.

2004 FÖRSTA EU-FÖRBUDET MOT DJURFÖRSÖK

Fler än 4 miljoner underskrifter presen- terades för EU, som svarade med att förbjuda djurförsök av färdiga kosmetikaprodukter.

2013 EU FÖRBJUDER FÖRSÄLJNING OCH IMPORT AV KOSMETISKA PRODUK- TER OCH INGREDIENSER DÄR DJURFÖRSÖK GJORTS

The Body Shops kampanj samlar in mer än en miljon underskrifter till stöd för Cruelty Free International och ett globalt förbud mot djurförsök på kosmetiska produkter och ingredienser.

2012 KAMPANJEN AGAINST ANIMAL TESTING

Kampanjen Against Animal Testing nylanseras tillsammans med Cruelty Free International.

2009 ANDRA EU-FÖRBUDET MOT DJURFÖRSÖK

EU förbjuder djurförsök på kosmetikaingredienser!

2009 THE BODY SHOP FÖRÄRAS RSPCA LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

Som ett erkännande för den betydande insats som The Body Shop haft för att uppnå ett förbud mot djurförsök.