Världens bästa bar utsedd – se hela topplistan

Världens bästa bar utsedd – se hela topplistan

American Bar på Fairmont The Savoy i London, som förra året hamnade på en andraplats, blev i år utsedd till världens bästa bar av den årliga listan som hyllar topparna inom den internationella dryckesindustrin. Baren är en erkänd klassiker bland världens barer som skapat och förfinat drinkar i mer än 125 år. Den öppnade 1893 och är idag det äldsta ”vattenhålet” i London. 

Bild: Evening Standard 

Här mixar bartenders nya och klassiska drinkar, ”pre-theater martinis” eller Manhattans för sena kvällar. Det var också här som den klassiska drinken White Lady skapades. Många av världens mest ikoniska drinkar är förevigade i hotellets klassiska The Savoy Cocktail Book från 1930 som ofta nämns som en bibel för alla bartenders. 

– Detta är en otrolig framgång för American Bar och ett mycket stolt ögonblick i min sjuåriga karriär som huvudbartender här. Vi bevarar det arv och världsomspännande rykte som baren har byggt upp under sina 128 år, och visar att The American Bar fortsätter att vara ledande inom branschen efter så många år, säger Erik Lorincz, chefsbartender på American Bar.

Här är topp 10 från ”The World’s 50 Best Bars”

1. American Bar, London

2. Dandelyan, London

3. The Nomad, New York

4. Connaught Bar, London 

5. The Dead Rabbitl, New York

6. The Clumsies, Aten 

7. Manhattan, Singapore 

8. Attaboy, New York

9. Bar Termini, London

10. Speak Low, Shanghai 

För att se hela listan KLICKA HÄR 

Bildkälla

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar