SESSIONS #4 – L’homme Rouge

För varje säsong anordnar L’homme Rouge en SESSIONS i sin butik på Södermalm i Stockholm. Den här var den fjärde (hence SESSIONS #4). Tanken med dessa sessions är att bjuda in en kreatör som gör en tolkning på den aktuella kollektionens tema/narrativ.

Tidigare säsonger har de bjudit in Albin Lee Meldau som uppträtt och Sara Söderberg som skapat vaser/skulpturer. Den här säsongens kollektion heter Jante´s Playhouse och är inspirerade av den dysfunktionella individen och rollspelet i vardagen, något som återges i fotografen Lars Thunbjörks fotografier.  På plats därför också skådespelaren Teodor Olsson som bjöd på två olika akter.

”Den dysfunktionella individen och rollspelet i vardagen är den främsta inspirationen för vår SS18 kollektion ”Jante’s Playhouse”. Den vardagliga tristess och teatrala galenskap som återges i Lars Thunbjörks fotografier är på sätt och vis signifikativa för kollektionen. Thunbjörks säregna stil; porträttering av komiska karaktärer i mörka, trista miljöer fångar på ett sätt essensen av den svenska jantelagen och dess i viss mån vrickade natur. Jante handlar om att inte sticka ut och att rätta sig in i ledet, att det är gruppens bästa som är det viktiga före den enskildes. Denna miljö skapar något slags vardagsrollspel bland samhällets deltagande medborgare. Tolkningen som L’HOMME ROUGE gör av detta ämne presenteras i omarbetade konservativa plagg och symboler som sätts in i en ny och främmande kontext.”

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar