Magic City har nått Sverige – skapa street art med 1,5 meter långa pennor

Magic City har nått Sverige – skapa street art med 1,5 meter långa pennor

Succéutställningen Magic City från Tyskland har nått Sverige och adderas nu med det interaktiva konstprojektet Color Me – en unik upplevelse där besökare är med och skapar konsten med hjälp av 1,5 meter långa tuschpennor.

Ytterligare ett tillskott är utställningen Antidote av den kvinnliga danska graffitikonstnären Frida Still Vium, även kallad NADA. Magic City – The Art of The Street finns på Magasin 9 i Frihamnen i Stockholm till den 4 mars.

Magic City – the Art of the Street är en utställning i ständig förändring som bjuder in besökarna att uppleva graffitikonst på oväntade sätt. Efter att ha skapats i Tyskland har den kommit till Sverige, för att låta besökare uppleva något utöver det vanliga – samtida och historisk gatukonst i världsklass. I en annars tom lokal i Frihamnen har en magisk stad byggts upp helt bestående av konst. Konstprojektet Color Me, skapat av illustratören Andy J. Miller och designern Andrew Neyer från USA, är ett av de senaste tillskotten till utställningen. På plats i Stockholm har de under tre dagar arbetat på sitt verk, en vit vägg har förvandlats till en svartvit målning redo att fyllas i av utställningens besökare med hjälp av överdimensionerade tuschpennor.

– Särskilt spännande med Color Me är att ingen vet hur det färdigställda konstverket kommer se ut då det är upp till besökarna att färglägga. Färgpennorna kommer finnas kvar tills konstverket är färdigifyllt, så det gäller att passa på innan det är för sent! säger Emelie Löfmark, projektledare Magic City i Sverige.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar