Luger och Pistonhead Foundation presenterar Made By – en satsning på samtida kreatörer

Luger och Pistonhead Foundation presenterar Made By – en satsning på samtida kreatörer

Pistonhead Foundation har alltid varit övertygade om att uppmärksammandet av, och bidrag till, progressiva kreatörers arbete är en förutsättning för utvecklingen av svensk kultur. Pistonhead Foundation tror på att möjliggöra för kreativa individer att leva ut sina idéer till fullo, och lanserar nu därför tillsammans med Luger konceptet Made By. Made By bjuder under året in till fyra tillfällen där kreativa uttryck får mötas. Först ut är Atlas Television.

Debatten om sponsrad konst har pågått länge. Vissa anser att kreatörers drivkraft och plattformar utnyttjas av varumärken till små summor på bekostnad av det konstnärliga uttryckets genuinitet. Samtidigt är det också många som anser att näringslivets finansiella bidrag är avgörande för kulturell utveckling. Genom konceptet Made By vill Luger, som vanligtvis arrangerar både festivaler och konserter, och Pistonhead Foundation ytterligare förstärka sitt arbete för kreativa individer, och ger nu några utvalda kreatörer möjligheten att skapa tillfällen helt utifrån deras kreativa fantasier.

”Pistonhead Foundation är övertygade om att kreativa individer gör vardagen bättre för alla, och att deras arbete är viktigt för hur vi ser på modern kultur. Luger delar dessa tankar och vi har tidigare varit med och skapat musikkonceptet On-Tour tillsammans med Pistonhead Foundation. Nu tar vi steget vidare och utvecklar ett koncept där olika kreativa uttryck får mötas, och där kreatörer får utökad kreativ frihet.” säger Peter Björklund, Marketing Partnership Manager på Luger

Först ut att kurera ett tillfälle är Atlas Television, som består av konstnärerna Duda Bebek och Alexandra Karpilovski. De är båda etablerade och erkända som individuella konstnärer, men skapar även gemensamt under samlingsnamnet Atlas Television. Den 19e maj intar de Hilma i Stockholm och bjuder på en unik kväll med många olika gästspelare, bland annat bandet LINES, som senast förra veckan släppte ny låt tillsammans med Dolores Haze.

Den andra upplagan av Made By sker den 16 juni på Yaki-Da i Göteborg. Vid detta tillfälle är det istället fotografen Frida Vega Salomonson och hennes plattform samt kreativa rörelse NUDA som står för kurerandet. NUDA består av flertalet unga kreatörer som alla verkar inom olika områden. Gemensamt utforskar de och hittar nya vägar för att skapa samtida kultur.

Alla Made By-evenemang är öppna för allmänheten och är gratis. Anmälan sker här . Åldersgräns 20 år.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar