Kvinnodagen: Röda Korset gör musikvideo med Janice, Sabina Ddumba, Amanda Winberg & LASH

Kvinnodagen: Röda Korset gör musikvideo med Janice, Sabina Ddumba, Amanda Winberg & LASH

För att samla in pengar till kvinnor som är på flykt eller som drabbats av konflikter, kris och katastrof världen över så har fem av Sveriges starkast lysande kvinnliga artister tolkat vad systerskap, medmänsklighet och handlingskraft betyder för dem. Initiativet har resulterat i en låt och en musikvideo som släpps på Spotify respektive Röda Korsets sociala kanaler nu på torsdag 8 mars.

 

Låten är en omproduktion av låten Queen av Janice. De som medverkar i låten och musikvideon är Janice, Sabina Ddumba, Amanda Winberg, LASH och medlemmar i  Tensta Gospel Choir. Utöver detta så har även många andra välbekanta kvinnliga ansikten ställt sig bakom initiativet och deltagit i musikvideon, däribland Stina Wollter, Alexandra Dahlström och Saga Becker.


Queens (Medsyster Version) är på både svenska och engelska och innehåller sång, rap och körsång. Verserna är omskrivna och låten har ett mycket starkt budskap som förmedlar att alla kvinnor är queens och att systerskapet, i det stora som lilla, gör så att varje kvinna starkare kan möta de problem och utmaningar hon ställs inför.
 

Hela projektet genomsyras av en fantastisk solidaritet och har, från ax till limpa, producerats av eldsjälar som identifierar sig som kvinnor. Musikproducent är Natali Noor Persson och musikvideon har regisserats Nicolina Knapp, som blev grammisnominerad för sin musikvideo till Switch av Mwuana.

Stötta en #medsyster i nöd genom att swisha valfri summa till 123 288 5408! 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar