Intervju med bloggaren och kläddesignern Mikaela Höök – Rodeos nya influencer

Intervju med bloggaren och kläddesignern Mikaela Höök – Rodeos nya influencer

Hej Mikaela! För de som inte redan känner till dig, kan du berätta kort om dig själv! 

Hej Rodeo! Jag skulle beskriva mig själv som en 23 årig tjej som konstant letar nya utmaningar och försöker komma på vad jag kan göra för att utnyttja min tid på jorden till fullo. Jag älskar att vara kreativ och får både utlopp för det genom min blogg och Instragram men också genom mitt klädmärke Mikaela Höök. Jag kommer från lilla staden Örnsköldsvik i Norrland men han nu bott i Stockholm i lite mer än två år och älskar det (förutom faktumet att det är cirka två veckors sol per år). Jag har en ständig kamp med min åldersnoja men vilket också leder till att jag aldrig ger upp. Jag är faktiskt på en otroligt skön plats i livet just nu. I ett och ett halv år har mitt liv varit lite upp och ner men jag känner att just denna höst har jag landat och mår så jäkla bra.

Hur känns det att ha börjat blogga på Rodeo?

Det känns så otroligt kul! Jag känner att Rodeo matchar mitt varumärke perfekt och jag är så taggad på det här och vart det kan leda i framtiden.

Vad kommer du att bjuda på i din blogg?

Till största del visar jag min personliga stil och tips på hur man kan förvandla mode och trender till något unikt och kreativt. Då och då kan det komma någon djupare text om något viktigare än kläder och däremellan bjuder jag på lite livsstil, DIY projekt och allt möjligt som cirkulerar runt i en orädd tjejs huvud.

Vad har du för intresseområden?

Självklart, kläder, skor, mode och sånt men älskar även att umgås med min familj och vänner och tackar aldrig nej till en helkväll ute på dansgolvet. Älskar även att resa och upptäcka nya städer, gör det dock allt för sällan men det ska jag ändra på.

 

Hur skulle du beskriva din stil modemässigt?

Sassy meets the street, kan man väl säga?! Sportig, 90’s och kreativ.

Berätta om ditt klädmärke!

Jag släppte mitt klädmärke Mikaela Höök  2016 då jag designade och sydde till största del crop tops med olika tryck som jag målade på. Det gick riktigt bra och jag sålde både här i Sverige, till England och till USA. Efter det har jag designat en andra kollektion som jag inte släppt ännu då jag är lite mitt emellan vad jag ska göra. I och med att jag designar och syr allting själv fungerar det inte att massproducera då tiden inte räcker till. Därför börjar jag gå mer och mer till att satsa som Costume Designer, då jag älskar att designa mer unika plagg som kanske inte alla Svenssons skulle bära. Mikaela Höök är ett märke som speglar mig själv och min egna stil då jag aldrig skulle designa något som jag själv inte skulle vilja bära. Så även här är det 90’s streetplagg med sassiness.

Mikaela i plagg från sin egen kollektion 

Vilka bloggar läser du själv och hämtar inspiration ifrån?

Ska jag vara ärlig är jag otroligt dålig på att läsa bloggar, men på Instagram har jag några favoriter som alltid levererar och inspirerar. Bland annat @Sitabellan – gooosh vilken kvinna och vilken stil, @Blvckd0pe – svartvitt, sportigt och en blandning mellan street och cleant, @1grammadestyle, så kreativ, @coco_pinkprincess, sex år och har bättre stil än hela Sveriges befolkning och svenska grymma @Fannylyckman. Alla med unik stil och som kör sin grej.

Besök Mikaelas blogg HÄR 

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar