Intervju med Anne-Marie som öppnar för Ed Sheeran under Devide-turnén

Intervju med Anne-Marie som öppnar för Ed Sheeran under Devide-turnén

Det här är en återpublicering av artikeln som skrevs 30 mars 2017.

Anne-Marie Rose Nicholson, mer känd som endast Anne-Marie, har gjort raketkarriär med sina hitlåtar Do It Right, Alarm och Rockabye (feat. Sean Paul). Nu är den 26-åriga popstjärnan på turné som förband för ingen mindre än Ed Sheeran. Igår, 30/3, öppnade hon konserten i ett fullsatt Globen. Rodeo träffade Anne-Marie och tog ett snack om karriären, Ed Sheeran och livet innan hon blev popstjärna.

Först och främst, vi är många som undrar om ditt namn Anne-Marie har några skandinaviska rötter? 

Haha, det är många som tror det, och jag har lite lite skandinaviskt blod i mig, men det har faktiskt inget med mitt namn att göra.

Så nu är du alltså förband till Ed Sheeran, hur känns det? 

Det är helt fantastisk! Det är förmodligen den absolut bästa turnén du kan önska att få vara förband till. Inte bara för att arenorna är så stora utan också för att Ed är helt underbar. Men det är självklart ett grymt tillfälle för nya människor ska höra min musik.

Har du uppträtt framför en så stor publik tidigare?

Bara på festivaler tror jag… När jag turnérade med Rudimental var det liknande publikmängd men det här är absolut största jag gjort i inomhusarenor.

Men du och Ed är väldigt goda vänner inte sant? 

Ja, vi konstaterade här om dagen att vi har varit vänner i precis 10 år nu vilket är så länge. Han var faktiskt den första personen jag träffade och blev vän med när jag började hålla på med musik – vi klickade liksom direkt. Han är underbar, så det var inte svårt att bli vänner.

Du har ju haft enorm succé på bara några år, hur skulle du säga att livet har förändrats? 

Det har såklart förändrats på så vis att jag nu har fler följare och fans. Jag försöker dock att fortsätta att vara densamma som jag alltid varit. Det är otroligt viktigt för mig att visa att jag är en vanlig människa precis som alla andra – att vara äkta. Jag tycker att artister ofta blir för fokuserade på att vara störst och att ”vinna”, och glömmer lätt vad musik egentligen handlar om.

Hur skulle du beskriva din musik och vad den betyder för dig? 

Det är svårt. För mig handlar det om att få ner mitt hjärta i musiken och att hjälpa människor först och främst. Jag går inte efter att följa en viss typ av genre eller göra en viss typ av låt. Det kanske låter mest som popmusik men jag försöker verkligen att addera soul i den. En slags ”story telling pop” skulle jag vilja kalla den.

Vilka artister har inspirerat och hjälpt dig må bra under åren? 

Många! Jag älskar artister som vågar berätta och sjunga om saker utöver det ”vanliga”. Exempel är Alanis Morissette, Eminem, Lauryn Hill och Alicia Keys. Men jag får också inspiration av massa andra saker jag ser och hör i min omgivning, hela tiden.

Av alla låtar som du producerat hittills, finns det någon som betyder lite extra för dig? 

Det finns en låt som kommer på mitt album som heter ”Perfect”. Den låten handlar om att älska sig själv. Jag började nämligen titta på YouTube-klipp där inspirerande kvinnor talar med yngre tjejer om vikten av att älska sig själv. Så i denna låten sjunger jag om alla mina osäkerheter och om att våga älska sig själv som sagt.

Du höll på mycket med musikaler när du var yngre, bland annat var du med i Les Miserables, finns den typen av musik med dig fortfarande? 

Absolut! Jag försöker gå och titta på musikaler så ofta jag kan på fritiden just för att de har lärt mig så otroligt mycket att hålla på med det. Jag lärde mig framför allt att berätta historier genom sång och musik och det har jag haft så mycket fördelar av i mitt performance.

Hur var det att arbeta tillsammans med Sean Paul på Rockabye? 

Det var fantastiskt! Han är en underbar person. Jag träffade honom faktiskt snabbt för några år sedan när vi spelade på samma konsert i Jamaica och sen blev vi goda vänner under inspelningen av Rockabye. Han är väldigt ödmjuk och snäll så det gav en mycket energi att vara runt honom – vilket är tur för vi har behövt uppträda med låten A LOT!

Vad har du för relation till Sverige, har du varit här tidigare?  

När jag började med musik kom jag hit ofta. Sverige har ju verkligen några av världens bästa producenter och artister. Jag älskar att komma hit, det finns så mycket härliga minnen från den tiden!

Om du fick nämna en artist som du skulle verkligen skulle vilja samarbeta med i framtiden, vem skulle det vara? 

SIA. Jag har alltid älskat henne röst och hennes lyrics. Jag skulle verkligen vilja göra en duett med en kvinnlig artist – Girlpower!

Och om du fick nämna ett album som är det absoluta favoritalbum genom tiderna, vilket skulle det vara? 

Jag MÅSTE säga två… 1. Jagged Little Pill – Alanis Morissette. 2. The Miseducation of Lauryn Hill – Lauryn Hill 

Vilka låtar kommer du att köra när du öppnar för Ed? 

Hm, jag har ändrat min setlist några gånger under turnén men jag öppnar med en låt som heter ”Breathing Fire” som inte är ute än och sen kör jag såklart AlarmCiao AdiosDo It Right och Rockabye. Jag får ju bara 40 minuter så jag försöker att samla ihop det bästa på den lilla tid jag har, haha!

Text: Agnes Sundblad Elverfors

Foto: IBL

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar