Fredagspeppen: ”CHANGE” – ny singel från Mavrick

Fredagspeppen: ”CHANGE” – ny singel från Mavrick

I början av februari släppte Mavrick låten ”Kids” som kom med ett tydligt budskap och som riktade stark kritik till musikbranschen. Det senaste året har inneburit stora förändringar då Mavrick bland annat valde att lämna sitt skivbolag för att göra musik på sina villkor. Idag släpptes ”Change” från kommande debutalbum – en klassisk poplåt inspirerad av sent 90-tal som signalerar glädje och hoppfullhet.

Mavrick slog igenom 2015 och har lovordats för sin gränsöverskridande popmusik med inslag av skitig gospel och drum’n’bass. Låten ”Remedy” blev startskottet och resulterade i att Mavrick hyllades unisont på några av världens mest inflytelserika musikbloggar, bl.a Noisey, CLASH och The Guardian. 2016 släpptes ”The Weight” som idag sålt platina med över sju miljoner streams på Spotify. 

Efter uppbrottet med Universal Music tidigt för ett år sedan har Mavrick ägnat sig åt att skapa ny musik tillsammans med producenterna Elias Kapari (Oskar Linnros, Ana Diaz) och Wilder Gray. Resultatet blev en fullängdare som släpps till sommaren. 

Den andra singeln ”Change” är en euforisk 90-talsinspirerad låt som uppmanar till att släppa det som varit, lyssna på sin inre röst och fokusera på det positiva. 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar