En titt in i världens topp 5 lyxigaste flygkabiner

En titt in i världens topp 5 lyxigaste flygkabiner

Att kunna erbjuda den i särklass mest exklusiva första klass-upplevelsen för sina resenärer är alla flygbolags våta dröm. I dag finns det flygbolag som inte bara erbjuder bekväma säten (sängar) och matmenyer från de finaste gourmetköken, utan som kort och gott har designat kabinerna för att ge resenärerna en upplevelse utöver denna värld. 

Här är de 5 mest lyxiga flygupplevelser du kan ha.

EMIRATES 

För första klass-resenärer som flyger Emirates har företaget sett till att du vältrar dig i lyx från det ögonblick som du kliver på planet. Bland annat får du en resenecessär i läder från Bulgari – kommer i fyra olika alternativ – med kologne / parfym, hudvårdsprodukter, rakhyvel och andra bekvämligheter för att göra din flygresa speciell.

Varje bås är som en egen liten privat bostad där du kan stänga dörrar runt dig, avnjuta dryck och snacks från din egen minibar, ta på dig din pyjamas (som är specialtillverkad för att förhindra uttorkning och stimulera cirkulationen) eller se på en spännande film på din 32-tums TV.

Om du vill gå upp och gå lite så finns en bar/lounge med en 55-tums TV där du kan mingla, dricka och äta med andra passagerare.

Kostnad: $27,000 USD från New York till Sydney

ETIHAD AIRWAYS

Etihad Airways erbjuder bland annat ”The Residence” ombord på sin A380 – och är det enda flygbolag som har en trerums svit (vardagsrum, sovrum och dusch) på ett kommersiellt flygbolag för flygningar till/från Abu Dhabi till New York, London, Melbourne, Sydney och Paris.

Kostnad: 17,000 USD från New York till Abu Dhabi

SINGAPORE AIRLINES

En av höjdpunkterna om du flyger Singapore Airlines nyrenoverade lyxsvit på Airbus A380 är att om du reser med en kompis, partner eller helt enkelt bekantar dig med någon på planet så kan väggarna i de enskilda båsen avlägsnas för att omvandlas till en master suite. Dessutom får du mat komponerad av Chef Alfred Portale, ägare och kock på Michelin-restaurangen Gotham Bar and Grill i New York.

Kostnad: $16,820 USD Singapore till Sydney

QATAR AIRWAYS

Ett lite ”billigare” alternativ än gänget ovan men som fortfarande erbjuder lyx utöver det vanliga. Passagerarna erbjuds bland annat viner och champagne från hela världen, en kurs i kaviar á la Oscietra och läckra aptitretare som till exempel grön ärtsoppa med rostad paneer och ärtkräm. Du får dessutom en mjuk pyjamas från The White Company.

Kostnad: $6,159 USD från Doha till Paris

QANTAS

Släpp alla tankar kring hur du ska fixa med transport till flygplatsen eller hotellet när du har landat – i  Qantas första klass ingår en privat chaufför som hämtar och lämnar. Du får även en pyjamas, strumpor och ett ”bekvämlighetskit” så snart du gått ombord. Ät inte heller för mycket innan resan, du ska nämligen avnjuta en 8-rätters middag specialkomponerad av den australiensiska mästerkocken Neil Perry.

Kostnad: $20,500 USD Los Angeles till Sydney

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar