Dokumentär om Leslie Tay går upp på bio i höst

Dokumentär om Leslie Tay går upp på bio i höst

I höst släpps Stefan Bergs uppföljande dokumentärfilm Leslie Brinner – ett porträtt av låtskrivaren och artisten Leslie Tay som sträcker sig över 15 år av hans liv. Vi får följa Leslie från uppväxten på Sofielund i Malmö till Stockholms salonger och musikindustri, från en miljö där killar inte visar känslor till en som kräver sårbarhet. Centralt i berättelsen är arbetet med det debutalbum som hela branschen väntat på –Vilja & Tålamod (släpps nästa vecka den 20 april).

Stefan Bergs kamera mötte Leslie första gången när han var 14 år. Det var Leslies karisma som gjorde ett så starkt intryck att Stefan Berg bestämde sig för att dokumentera hela hans uppväxt. 2008 kom dokumentärfilmen Leslie – Killen som kommer att glänsa. Nu, tio år senare kommer uppföljaren. 

– Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person, säger Stefan Berg, regissör.

Filmen, som är en samproduktion med SVT och Film i Skåne, med stöd från Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden och Malmö stad, går först upp på bio och visas därefter på SVT. 

Foto: Nathalie Isla

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar