1/5

Se bilderna från anrika Radisson Blu Strand Hotels förvandling

Radison Blu Strand är ett av Stockholms äldsta hotel. Just nu pågår en totalförvandling både i interiör och exteriör som kommer att innebär att man tar tillbaka många av de sekelskiftsdetaljer som präglade hotellet då det öppnade för över 100 år sedan. Rodeo har fått förtur på bilderna!

Den nya interiören på Radison Blu Strand vid Nybrokajen tar till vara på sekelskiftsdetaljer från början av 1900-talet  och blandar med dansk ikonisk design. I varje rum återfinns till exempel den klassiska stolen ”Droppen” av danska kultdesignern Arne Jacobsen. 

– Ledord för den ursprungliga arkitekturen var konstruktiv ärlighet och naturliga material, en tradition som vi för vidare. Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär som en sober grund och ställa det mot inslag av förädlade detaljer och nya tillägg som ger variation och nya intryck, säger Gert Wingårdh från designbyrån Wingårdhs som står för upprustningen. 

Strand Hotel var som ett andra hem för de svenska ikonerna Greta Garbo och Ingrid Bergman och har huserat stjärnor som Audrey Hepburn och Lady Gaga. Zara Larsson firade även sin senaste födelsedag i en av sviterna på hotellet.