Mary J. Blige gör exklusiv konsert på Liseberg i sommar!

Nu är det officiellt - självaste drottningen of Hip-Hop, Soul and R&B Mary J. Blige, kommer till Sverige i sommar! Konserten på Liseberg den 22 juli blir superstjärnans enda Sverigespelning.

– Det är roligt att en artist av den här kalibern väljer att spela på Liseberg. Mary J. Blige är en riktig superstar och jag ser fram emot en genomproffsig scenshow, säger Lisebergs underhållningschef, Per Alexanderson.

Med 50 miljoner sålda album är Mary J. Blige en av USA:s bäst säljande artister. Genom åren har hon också fått mängder av musikaliska utmärkelser, bland annat nio Grammy Awards, fem American Music Awards och det prestigefulla World Music Legends Award.

Mary J. Blige fick skivkontrakt med Uptown Records 1989 som bolagets yngsta, och första kvinnliga, artist. Sedan dess har hon släppt 14 album och levererat singlar som Not Gon’ Cry, Just Fun och megahiten Family Affair som toppade Billboard Hot 100 i sex veckor och utsågs till den tolfte mest framgångsrika låten under 2000-talet. Hittills har den streamats 53 miljoner gånger på Spotify. För bara två veckor sedan släppte hon sitt senaste studioalbum, Strength of a Woman.

 

Senast Mary J. Blige var i Sverige var hösten 2016 då hon och Maxwell gjorde ett stopp i Stockholm på deras gemensamma King and Queen of Hearts Tour. Den 22 juli är det alltså dags för en ny Sverigespelning, denna gång inför ett högsommarvarmt publikhav på Liseberg.

Följande akter är hittills klara för sommarens program på Stora Scenen

26 maj Little Jinder

2 juni Opeth

4 juni Nano

14 juni 

Kris Kristofferson (US) och Good Harvest

21 juni  First Aid Kit

28 juni Miss Li

30 juni Dani M och Lani Mo

5 juli Lasse Stefanz 50-årsjubileum

6 juli  House of Pain (US)

12 juli Gabrielle (NO)

14 juli Peg Parnevik

21 juli Henrik Berggren

22 juli Mary J. Blige (US)

26 juli  Alice Cooper (US)

27 juli The Hellacopters

3 aug  Emmylou Harris (US)

6 aug Hov1

9 aug  Bad Religion (US) och  Millencolin

25 aug Ane Brun (NO)

1 sep  Magnus Uggla

15 sep The Hives

30 sep Ghost