1/5

Emma Watson om filmen ”The Circle” och hennes relation till sociala medier

I dag har ”The Circle” med Emma Watson i huvudrollen svensk premiär – och filmen har påverkat på den 27-åriga skådespelaren. ”Nu sätter jag ännu fler gränser än jag gjorde tidigare”, säger hon till Interview Magazine.

I dag, fredag 5 maj, har filmen ”The Circle”, som är baserad på Dave Eggers roman med samma namn, premiär i Sverige. Huvudrollen spelas av högaktuella Emma Watson.

Thrillern handlar om Mae Holland som blir anställd på The Circle, världens mest framgångsrika internet-bolag. The Circle länkar ihop användarnas personliga mejl, sociala medier, bank och inköp med ett universellt operativsystem och skapar en slags online-identitet.

Mae blir ansiktet utåt för företaget och tycker att hon fått sitt livs bästa jobb – men snart börjar hon förstå vidden av The Circles ambitioner och konsekvenserna av deras tjänster.

”Sätter fler gränser”

För Interview Magazine berättar Emma Watson om rollen i ”The Circle” och filmens inverkan på hennes sätt att använda sociala medier.

– Jag skulle beskriva filmen som en blandning mellan ”The social Network”, ”All about Eve” och ”The panic room”. ”The social Network” eftersom den handlar om teknik och grundläggande mänskliga behov som att känna sig älskad och känna att du hör hemma någonstans. ”All about Eve” eftersom den behandlar komplexiteten för kvinnor i en patriarkal värld och ”Panic room” eftersom den är så intensiv.

Enligt Emma Watson har hennes sätt att använda sociala medier förändrats efter ”The Circle”.

– Åh gud ja, nu sätter jag ännu fler gränser mellan mitt offentliga och mina privatliv än jag gjorde tidigare. Filmen fick mig att tänka mycket på vad jag skulle göra om jag hade barn. Många barn nu för tiden får hela sitt liv offentligt redan innan de kan säga vad de själva vill. Jag tycker alltid att man ska kunna välja, säger hon till Interview Magazine.

”Kan vara oerhört farligt”

– Jag älskar sociala medier och jag älskar vad det kan göra och hur det för människor samman. Men om det används på fel sätt kan det vara oerhört farligt. Före den här pressturnén raderade jag till exempel mejlappen från min telefon, för den är så beroendeframkallande. Vi måste se till att det är vi som använder tekniken, så att inte tekniken använder oss.

Förutom att radera sin mejlapp har Watson några andra saker som får henne att slappna av och tänka på annat än jobb mellan inspelningarna.

– Jag bakar, ni fattar inte hur gott mitt bananbröd är, det är verkligen på en annan nivå. Också hänger jag med min katt, reser och dansar. Jag älskar att dansa, jag är tjejen som går upp och dansar med noll alkohol i blodet. När en bra låt börjar spelas – då händer det!

 

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)