1/12

Det urbana hotellkonceptet Hobo på Brunkebergstorg 8 öppnar

Den 23 mars öppnas äntligen portarna till det nya hotellkonceptet Hobo på Brunkebergstorg 8 i Stockholm. Här kommer gästerna att mötas av design i världsklass och lokala co-labs som ger gästerna en modern helhetsupplevelse där urbanism spetsats med en livlig hippiekänsla.

Det är den prisbelönta Studio Aisslinger som om bara några veckor kan presenterar 201 rum plus två våningar med restaurang, barer, café, en scen och popup-ytan Spaceby. Hobo är en del av Stockholmssatsningen Urban Escape som ska ge nytt liv åt det pulserande stadsliv som tidigare funnit på Brunkebergstorg. 

 

På de två nedersta våningsplanens hittar man en mix av lobby, restaurang, café, bar, scen och en så kallad "Spaceby" vars ambition är att vara Stockholms mest kreativa 6 kvadratmeter. Spaceby ska fungera som ett utrymme för up-and-coming varumärken, konstnärer och designers att presentera sina arbeten i form av bland annat pop-ups. 

– De sociala ytorna är designade för att ge en modern men avslappnad känsla som ska vara lika välkomnande från tidig morgon till sen kväll, säger Werner Aisslinger, grundare av Studio Aisslinger.

Hotellrummen på Hobo är utrustade med fönsterpartiet, inramat av en ventilliknande öppning i ljust trä, med utsikt över Stockholms skyline. En viktig del av rummen är de flexibla försvarslösningarna som ska göra att gästerna känner sig som hemma. Ett exempel är sängen som som är hög nog för att man enkelt skall kunna skjuta in stora resväskor under. Flera väggpartier består även av ”peg-walls” för ytterligare hängmöjligheter.  

Studio Aisslinger Team 

– Att komma in i ett hotellrum och upptäcka att sängen står mitt i rummet, med huvudändan mot dörren, och se ut på himlen genom något som liknar en lufttrumma - det är sådant som överraskar och skapar en kreativ och minnesvärd atmosfär. 

Bild: IBEYSTUDIO