Cazzi Opeia och Jin x Jins guide till coola stadsdelen Itaewon i Seoul

Itaewon är en av de mest populära stadsdelarna för både lokalbor och turister i Sydkoreas huvudstad Seoul. Området är fullt av restauranger, caféer, pubar och klubbar med internationell känsla. Rodeo bad svenska popundret Cazzi Opeia och koreanska K Pop-producenten Jin x Jin, som nyligen besökte Seoul att ge sina bästa tips!

 

Cafeér och barer på rooftops

Itaewon är beläget precis under berget Nam San och Seoul Tower, vilket gjort det en perfekt plats för rooftop-ställen. Det finnas massor av ställen med helt grym utsikt där man både kan äta, dricka kaffe eller ta en drink, t.ex. Graddhyllan och Scandinavian Cafe.

Tips

GraddHyllan

Oriole

Lua Lounge

AvantGarde RoofTop

Pimac – koreansk öl och pizza

I Itaewon finns det många ställen som serverar lokalt producerad öl och pizza. Under 90- och 2000-talet var det trendigt att dricka öl och äta friterad kyckling i Seoul – det kallades ChiMac. Sprungen ur kulturen kring Kyungridan Road är nu istället PiMac – alltså koreansk öl och pizza som är det trendigaste.

Tips

PBA (Pizza & Beer Association)

MagPie

Gino’s NY Pizza

The Booth

Mode

Många av de stora märkernas flagship-stores ligger i just Itaewon, de är verkligen värda ett besök. Itaewon är dessutom känt för sina kostymer, eftersom priset på en helt skäddarsydd kostym är extremt lågt jämfört med i Europa. De flesta skräddarna i stadsdelen är dessutom bra på engelska.

Tips

Comme des Garçons

Beaker Store

Klubbar

Precis som när det kommer till restauranger i området finns det en stor variation på klubbar för alla smaker i Itaewon. Vare sig du gillar hiphop, house, EDM eller bara softa till lounge-musik finns det ett ställe för dig. Och under Halloween fylls området med massor av klubb-kids i avancerade kostymer och sminkningar.

Tips

Cakeshop (Hip Hop)

Glam (Lounge)

 

FLER RESEGUIDER PÅ RODEO:

Key West 

Tel Aviv 

 

Svensk artist bildar duo med koreansk stjärnproducent

Det svenska pop-fenomenet Cazzi Opeia upptäcktes av den amerikanska stjärnproducenten Billy Mann och har hyllats av bl.a. Tiësto och Perez Hilton. Nu bildar hon duo med den koreanska K Pop-producenten Jin x Jin och tillsammans släpper de singeln Batman & Robin den 14 april.

Uppväxt på resande fot i Europa och USA i en familj av TV-programledare, sportstjärnor och skådespelare har artisten Cazzi Opeia alltid haft världen liggande framför sina fötter. Redan tidigt såg storheter som producenten Billy Mann, DJ:n Tiësto och bloggaren Perez Hilton att Cazzi Opeia inte var vilken popartsist som helst. Efter ett intensivt turnerande med house-kollektivet Female DJ Revolution och ett livsavgörande uppträdande för över 50 000 personer på Isle of MTV hittade Cazzi Opeia en efterlängtad kreativ motpol i den koreanska superproducenten Jin x Jin, en ung musikprofessor i musikteknologi med stora Asien-hits i bagaget.

Tillsammans bildar de nu duon Cazzi Opeia & Jin x Jin och deras första gemensamma släpp blir singeln Batman & Robin, en poplåt för dansgolven med en stor glimt i ögat. Den 14 april släpps låten över hela världen genom Superior Recordings och Cosmos Music.