1/9

Alexander Skarsgård om sin roll i HBO-serien ”Big Little Lies”

Du har väl inte missat ”Big Little Lies”? I serien spelar Alexander Skarsgård en till synes fantastisk man – men under ytan är hans liv allt annat än perfekt. Nu berättar svensken om de tuffa misshandelsscenerna mot Nicole Kidman. ”Vi gav varandra en kram efteråt”, säger han till Vanity Fair.

Inga mindre än Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley har huvudrollerna i HBO:s nya succéserie ”Big Little Lies”. Handlingen kretsar kring tre mödrar från norra Kalifornien vars till synes felfria liv halkar in på fel spår – och allt slutar med mord.

I serien, som är baserad på Liane Moriartys bästsäljande bok med samma namn, spelar Alexander Skarsgård Perry Wright som är gift med Celeste Wright (Nicole Kidman). Utåt sett är Perry och Celeste det perfekta paret.

– Vi spelar en drömfamilj med vackra barn, ett fantastiskt hus och ett underbart sexliv, berättar svensken.

Foto: IBL

Men under ytan är Perry allt annat än perfekt. Det visar sig snabbt att Skarsgårds karaktär misshandlar sin fru, både fysiskt och psykiskt.

Tidigare har Nicole Kidman berättat att scenerna var så intensiva att hon ibland lämnade inspelningen med blåmärken. I en intervju med Vanity Fair berättar nu Alexander Skarsgård om hur det var att spela in de våldsamma scenerna.

– Det var väldigt viktigt att knyta an igen efter att vi spelat in de här scenerna. Vi bestämde att vi skulle kolla av läget och ge varandra en kram. Nicole är en otrolig partner eftersom hon är så generös och öppen, det blir lättare när man har en sådan motspelare.

Foto: IBL

Alexander Skarsgård och Nicole Kidman, som också är exekutiv producent för serien, har inte jobbat tillsammans tidigare. Men Kidman har berättat att hon väldigt gärna ville ha den 40-åriga svensken som sin motspelare – och Skarsgård behövde inte fundera länge innan han tackade ja.

– Jag kände att det var en möjlighet att berätta en historia om en person som inte är en stereotyp tvådimensionell karaktär – det var omväxlande att spela någon som genuint och djupt kämpar med sina demoner. Vi hade några veckor innan inspelningen då jag och Nicole diskuterade hur vi skulle porträttera deras äktenskap för att det skulle bli intressant och förvirrande, på ett sätt som fascinerar publiken.