Viktor&Rolf x Zalando – kolla in kollektionen RE:CYCLE

De aktade modeskaparna Viktor&Rolf teamar upp med modeplattformen Zalando för att lansera sin kollektion RE:CYCLE  våren/sommaren 2018. Kollektionen har skapats med begreppet hållbar stil i fokus, och är en naturlig utveckling från Viktor&Rolfs senaste haute couture-kollektioner. Plaggen är skapta i överblivna tyger från Zalando som omsorgsfullt omarbetats till något nytt och konstnärligt.

Så här säger Viktor&Rolf om det nya samarbetet:

“För oss har haute couture alltid varit ett laboratorium för experiment. I våra tidigare haute couture-kollektioner har vi utforskat kreativa återvinningsmetoder – nya, konstnärliga sätt att återanvända element från det förflutna för att skapa något nytt. Vi vävde till exempel in tyger från vårt eget 20-åriga arkiv i nya material och volymer, och delar av existerande cocktail- och aftonkläder från 1900-talet sattes samman på ett nytt, surrealistiskt sätt för att skapa nya, oväntade former. Med vårt kommande samarbete med Zalando är vi glada över att kunna föra fram den här andan av hållbart mode på ett djärvt och tillgängligt sätt genom att andas nytt liv i bortglömda plagg.”

Viktor&Rolf x Zalando RE:CYCLE kommer att säljas exklusivt på Zalando från den 1 februari 2018. Då lanseras även kortfilmen på en särskild del av hemsidan.  Plaggen kostar mellan 500 och 2500 kronor.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar