Utbildningen som rustar dig för en framtid inom modebranschen – ansök nu!

Utbildningen som rustar dig för en framtid inom modebranschen – ansök nu!

Stockholms Tillskärarakademi är en av landets ledande skolor i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Här bedrivs utbildningar för både nybörjare och yrkesverksamma i modebranschen som vill utveckla sin kreativitet och kunskap.

Många som läst en kurs eller utbildning här har sedan gått vidare till att bli framgångsrika designers och skräddare inom sina områden. Ett exempel är egenföretagaren och skräddaren Anna Celsing som läste utbildningen Damskrädderi Gesäll. I dag arbetar Anna med uppdragsgivare som: Acne, Filippa K, J Lindeberg, Stutterheim, Ida Klamborn och Whyred. 

Nu tar Tillskärarakademin emot sena ansökningar till bland annat just Damskrädderi Gesäll som har kursstart den 15 januari!

Lite kort om utbildningen:

– 1,5 år heltidsstudier, totalt 60 veckor

– Utbildningen ger 300 YH-poäng

– Trendföreläsningar och studiebesök på ateljéer och museum

Den första terminen ägnar du åt att konstruera och sy plagg som du själv designar och ritar efter personliga mått. Du syr hantverksmässiga och avancerade detaljer, anpassar mönster till personliga mått och får lära dig mall- och modellritning.
Övriga två terminer är mer praktiskt inriktade. Då tränas du i arbetsmomenten i en ateljé. Du får ta emot beställningar och lära dig att bemöta kunderna på ett professionellt sätt. I det arbetet ingår att göra modell- och materialförslag samt mönster efter kundens personliga mått. Du genomför provningar och justeringar tills plagget får exakt den känsla och passform som både du och kunden vill uppnå.

Utbildningen innehåller också ett flertal studiebesök som ger inblick, inspiration och viktiga kontakter för framtiden.

Läs mer om utbildningen, avgiften, CSN-rättigheter och inträdeskrav här!

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar