UNIQLO lanseras i Sverige hösten 2018 – här kommer butiken att ligga

UNIQLO lanseras i Sverige hösten 2018 – här kommer butiken att ligga

Den japanska globala klädkedjan UNIQLO, avslöjar idag planerna på att öppna en butik på den svenska marknaden hösten 2018. Belägen i hjärtat av Stockholm, intill historiska och populära Kungsträdgården, kommer den nya butiken och dess fyra våningar med en total yta på 1,580 kvadratmeter att erbjuda LifeWear till män, kvinnor och barn. 

”Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige”, säger Tadashi Yanai, Chairman, President & CEO, Fast Retailing. “Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt”, tillägger han. 

Efter den nyligen framgångsrika lanseringen i Spanien kommer lanseringen i Sverige att utgöra den 20e marknaden i världen för UNIQLO och den 7e i Europa.

Nyfiken på Uniqlos utbud – klicka här för att komma till deras hemsida

UNIQLOs närvaro i Europa, 01-01-2018:

Storbritannien:                                11 butiker

Frankrike:                                       22 butiker

Ryssland:                                        25 butiker

Tyskland:                                          5 butiker

Belgien:                                            3 butiker

Spanien:                                           2 butiker

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar