Textilhögskolan öppnar Stockholm Fashion Week 2018

Textilhögskolan öppnar Stockholm Fashion Week 2018

Examenskollektionerna från Textilhögskolans kandidat- och masterutbildningar i modedesign öppnar upp säsongens Fashion Week in Stockholm. Visningen går av stapeln tisdagen den 28 augusti i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm.

– Kön, identitet, makt och norm är ständigt aktuella frågor, vilket även i årets examensarbeten märks tydligt, säger Erika Blomgren, utbildningsledare Modedesign Kandidat på Textilhögskolan.

– Det som är extra spännande och intressant i år är att studenterna hittat flera sätt att arbeta med frågorna och genom det driva utvecklingen framåt. Här finns exempel på nya sätt att se på den nakna manliga kroppen som sexuellt objekt, ego och fetischer, funktion i plagg och kvinnlig identitet, kollektivt bärande och grupptillhörighet samt gränsdragning mellan de artefakter vi har omkring oss i rummet och de vi klär oss i.

Textilhögskolans studenter kommer även i år att presentera sina examenskollektioner med en visning på Fashion Scout under London Fashion Week den 14 september.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar