Rodeo i exklusiv intervju med superaktuella popstjärnan Rita Ora!

Rodeo i exklusiv intervju med superaktuella popstjärnan Rita Ora!

Välkommen till Sverige Rita! Hur känns det att vara här, är det första gången? 

Tack! Det känns superkul. Jag har bara landat här snabbt några gånger tidigare men aldrig bott över. Du vet när man är på turné är det tyvärr väldigt sällan man hinner se så mycket av städerna – man landar ofta på natten, är alltid trött, vaknar nästa morgon och sen jobbar man…

Jag hade dock älskat att komma hit någon gång bara för att upptäcka staden och testa på nattlivet! När jag landade här inatt var klockan 4 på morgonen och det var en bar precis utanför mitt fönster… men jag orkade inte ens gnälla. 

I kväll spelar du alltså din nya hitsingel Your Song på Sommarkrysset – vad är storyn bakom denna succélåt? 

Your Song var faktiskt en låt som skedde lite i sista minuten – den var inte planerad helt enkelt. Jag letade efter något att gnälla över tror jag. Under min karriär har det hoppat på många människor på tåget, däribland Ed Sheeran som har varit min vän ett bra tag nu. Ed och jag mailade och han skickade denna låten och skrev att han trodde den skulle passa mig perfekt. Jag spelade in den nästa dag, träffade Ed veckan därpå, finslipade och sen var den klar!

Rita Ora på Sommarkrysset 8/7.
Foto: IBL 

Och den har ju verkligen blivit en superhit, över 68 000 000 streams på Spotify!

Ja, det är helt fantastiskt. Det är en sådan skillnad att släppa musik nu jämfört med bara för ett par år sedan. Allt blir viralt och är så lättillgängligt på ett helt annat sätt. 

Du har redan hunnit med så mycket i din karriär – artist, skådespelerska, programledare och modell – hur har du hunnit med allt? 

Hela grejen med att jag gjort så många saker inom just nöje är för att jag vill bygga mig ett så stort och brett imperium som möjligt – och för att jag tycker det är så otroligt kul. Och jag menar det finns många stjärnor som tänkt likadant, se bara på Madonna, Justin Timberlake, Jennifer Lopez eller Beyoncé. Jag tror det är smart för karriären att göra flera saker även om musiken är nummer ett. 

Rita som programledare under America’s Next Top Model.
Foto: IBL

Vi skriver även om mode på Rodeo, hur skulle du beskriva din klädstil? 

Hm, jag klär mig inte ​ändamålsenligt om man säger så. Jag gillar definitivt att uttrycka mig själv genom loggor och quotes på kläder. Men framförallt är mode för mig roligt, jag har aldrig tagit så allvarligt på det – jag följer inte trender eller regler. 

Rita Ora @ Nobis Hotel i Stockholm – intervju med Rodeo.
Foto: Elin Nylund

Väljer du dina kläder själv eller är det alltid din stylist som gör det?  

Både och! Men min stylist även min bästa vän så vi gör ofta jobbet tillsammans. Han får bara väldigt bra betalt för det, haha! 

Var hämtar du din modeinspiration ifrån? 

Jag har alltid älskat modet från 90-talet och håller mig fortfarande mycket till det. Just utvecklingen av hiphop under 90-talet har inte bara inspirerat mig otroligt mycket kring kläder men även lärt mig om kultur i sig, jag älskar det! Sen har jag hämtat stilinspiration från favoriten Gwen Stefani också.

Är det även 90-tals hiphop som är din inspirationskällan när det kommer till musiken? 

Verkligen! Alla som på ett eller annat sätt gjorde skillnad så som Madonna, MJ och Prince är inspiration för mig. 

Vad lyssnar du på för musik just nu?  

Just nu lyssnar jag på mycket Future, Mura Masa, Bon Iver, Ne-Yo men också mycket nya okända artister. 

Så vad har du för planer i sommar?  

Jag ska gör lite olika uppträdanden, fortsätta göra PR för ”Your Song” och spela på några till festivaler. Jag åker till London imorgon, LA nästa vecka och spelar in en tv-show där sen tillbaka till New York och sedan hem till London igen. 

Känner du någonsin att du behöver ett litet break? 

Haha, jag tar min sömn väldigt seriöst. Förut var det mycket drinkar och mingel men nuförtiden är sömnen prio! 

Rita under Cartier event i London 10/7.
Foto: IBL 

 

 

 

 

  

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar