1/4

Rodebjer auktionerar ut Alice Bah Kuhnkes nobelklänning under Library of Fashion

I en hyllning till långlivade garderobsfavoriter bjuder Bibliotekstan in till modefest. Den 23-29 mars slår Bibliotekstan upp portarna till pop up-butiken Library of Fashion på Smålandsgatan 20. Under kvällen kommer flera modeklassiker att auktioneras ut!

Inför auktionen i Bibliotekstan har man gjort en djupdykning i svenskarnas garderober för att leta fram modeklassiker som är redo för nya ägare. Library of Fashion vill skapa en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design, genom att såväl kategorisera som berätta historierna bakom gamla och nya älskade plagg

Library of Fashion består av två delar: en auktion tillsammans med Kaplans Auktioner och en pop up-butik med ett lånebibliotek med kläder.

Bland annat kommer Rodebjer att auktionera ut Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning, Marimekko en replika av den ikoniska Korppi-klänningen från 1974 tillsammans med ett originaltryck på klänningen, Hope en knallrosa fuskpäls från en kommande kollektion och Filippa K en ikonisk sidenklänning från 2011 och en herrock i 100% återvunnen ull. 

– Jag blev tagen, till och med lite tårögd första gången jag såg den röda klänningen. Det blev knäpptyst i ateljén när Alice Bah Kuhnke kom ut ur provrummet, vilken uppenbarelse! Den höga halsen, böljade ärmar, en djupt ringad rygg, volanger som flyter fritt ned längst en fotsid silhuett – och så det eleganta släpet, säger Carin Rodebjer. 

Dessa plagg kommer att auktioneras ut den 29 mars, men kommer under hela veckan att visas i butiken.