Reseguide – Beatrice Trodden guidar dig till New Yorks finaste pärlor

Reseguide – Beatrice Trodden guidar dig till New Yorks finaste pärlor

(Vill du läsa fler guider från Rodeofamiljen – skrolla till slutet på sidan eller gå in på taggen ”Rodeo Reseguide”)

Jack’s Wife Freda (224 Lafayette Street)

Bästa sättet att starta dagen är självklart med en lång härlig brunch. Ta dig ned till Lafayette Street och Jack’s Wife Freda där ”bottomless drip” kaffet fylls på så fort koppen blivit halvtom – ja tack! Menyn innehåller allt från klassiker som yogurt med granola till syndiga pannkakor och nyttiga alternativ som green tomatillo shakshuka eller en av deras breakfast bowls med grönkål, quinoa och ägg, båda är heta tips för en god men ändå hälsosam frukost.

 

Numero 28 (28 Carmine Street)

New York är ju känd för att ha fantastisk pizza, så det är en självklarhet under ett besök i staden. Numero 28 ser kanske inte mycket ut för världen från utsidan, som vilken annan Italiensk restaurang som helst egentligen, men pizzan är ”to die for”. Basen är så där perfekt tunn med spröda, krispiga kanter.

Tomoe Sushi (172 Thompson Street)

Precis som Numero 28 ser Tomoe i Grewich Village ut som vilken klassisk sushi restaurang som helst. Här handlar det mindre om Instagram-vänlig inredning och mer om fantastiskt god mat. Plocka ihop en egen blandning från sushi menyn eller om du har svårt att välja så erbjuder den klassiska ”regular sushi” en perfekt mix av olika sorters fisk. Efter kl 7 går kön för ett bord långt ut på gatan så kom tidigt om du inte vill vänta.

Mother of Pearl (95 Avenue A)

Ett ställe som däremot är extremt Instagramvänligt är Mother of Pearl. Tikibaren i East Village med superkitschig inredning är ett måste för cocktails utöver det vanliga. Till och med en enkel burk cider dekoreras med färska blommor innan den serveras. Men vill du ha något du garanterat inte kommer se någon annanstans är det signaturdrinken Shark’s Breath du vill ha. Den serveras i det öppna gapet av en porslinshaj och pricken över i är det maraschinoröda blodet de stänker på när de presenterar drinken.  

 

Output (74 Wythe Avenue)

Heta sommarnätter är som gjorda för takbarer och New York har ju ett överflöd av alternativ att välja från. En av stadens coolaste områden utanför Manhattan är Williamsburg, och där hittar du en takbar med en fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Med fler olika nivåer, gräsbeklädda golv och en grym DJ kan man lätt spendera hela natten här.

Gå över Brooklyn Bridge till Dumbo

Ja det är kanske en kliché, men de uppstår av en anledning och att gå över Brooklyn Bridge är en upplevelse värd  att checka av listan. Börja från Manhattansidan och gå över till Brooklyn.  Här ligger vid foten av bron ett litet område som heter Dumbo där det är supermysigt att promenera runt och titta i små butiker och fynda i Brooklyn Flea Market som sprider ut sig på området under Manhattan Bridge på söndagar.

Glossier (123 Lafayette Street)

Det Amerikanska märket Glossier,  som startades av skönhetsbloggaren Emily Weiss, går bara att få tag på i USA (nej du kan inte ens beställa till Europa via nätet) så ett besök i deras showroom på 123 Laffayette Street är ett måste för alla hudvårdsälskare. Ta hissen upp till penthousevåningen och prova på alla härliga hudvård och sminkprodukter. Sedan fyller man i en lista på det man vill köpa så plockar dem ihop allt och lägger det i den välkända rosa plast-pouchen.

Reformation (23 Howard Street)

När du ändå är i området så ligger klädbutiken Reformation, som definitivt är värd ett besök, precis runt hörnet från Glossier. Där hittar du massa snygga kläder i mycket naturmaterial, enkel minimalistisk design och ofta med en lätt retrokänsla.

 

Canal Street Market (265 Canal Street)

På inomhusmarknaden Canal Street Market kan man hitta allt från smycken till konst och inredning. Här samlas massor av små individuella designers, konstnärer och formgivare och det är en chans att köpa på sig, eller helt enkelt bara spana på, snygga prylar du inte hittar hos de stora kedjorna. Är man hungrig så ligger här även en trevlig matmarknad där man kan hitta flera olika fräscha ställen att köpa med sig lunch eller middag från.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar