NIKE ON AIR: Nike anordnar designworkshops för att fira Air Max Day

Mellan den 22 mars till 15 april kommer Nike att hålla Nike: ON AIR designworkshops för att fira Air Max Day. Deltagarna får vara med och se Nikes designprocess när det kommer till skor, för att sedan själva testa på att utforma en design efter ett eget koncept.

Workshopsen hålls i Paris, London, New York, Seoul, Shanghai och Tokyo. Deltagarna får vara med och se Nikes designprocess när det kommer till skor – och även själva testa på att utforma en design efter ett eget koncept. I varje stad börjar designbriefen med att tänka på omgivningen.  Deltagarna får skissa en sko som representerar staden och vad den betyder för dem, med hjälp av deras egna erfarenheter.

Dagen präglas av fem steg av produktskapande:
1. Koncept: Deltagarna utforskar idéer och gör research på designbriefen och den initiala historien bakom deras koncept.
2. Val av silhuett: Siluhetterna avslöjas och i samarbete med Nike designers och gästmentorer får deltagarna välja den som bäst passar deras koncept.
3. Utforska material: Nike designers djupdyker i material och utforskar en hel del swatches för att välja de material som är mest lämpliga för silhuetten.
4. Färg: Deltagarna får en lektion i färgteori och guidas genom processen av att välja färger som bäst uttrycker deras koncept.
5. Utsmyckning: deltagarna lär sig om utsmyckning och tekniker, allt från laser ingravering till broderier, detta är sista steget för att göra deras vision till verklighet.

När workshopen är över kommer varje deltagare få skicka in deras Air Max koncept till en jurypanel, som består av Nike designers och ambassadörer från städerna, som sedan kommer att välja ut de tre bästa designerna från varje stad. Dessa koncept kommer göras till 3D designs, med en global omröstning på nike.com/onair. Den design med flest röster per stad kommer att produceras och senare komma ut till försäljning.

Bildkälla: Nike

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar