Maria Nilsdotter släpper ny magisk kollektion – Aphrodite

I sin nya kollektion har Maria Nilsdotter hämtat inspiration från klassiska skulpturer och mötet mellan material och människa. Gudinnorna Afrodite och Venus har en central roll i kollektionen, båda populära avbilder inom konsten där de representerar den sensuella sidan av kärleken, den kvinnliga skönheten och havets härskarinnor. I kollektionen anas allt från snäckor och pärlor till sensuella delar av kvinnokroppen.

”Just i arbetet med Aphrodite refekterade jag mycket kring hur en man arbetar fram former med hjälp av händer och mejsel. Hur något börjar ta form ur ett material och det vackra i både det ofärdiga och även det trasiga. Där man kan se mötet mellan material och hantverk. Därför har just hantverket fått ta stor plats och man kan känna både tumavtryck och arbetet som ligger bakom smyckena”, säger Maria själv om kollektionen.

Alla smycken är handgjorda i silver samt guldpläterat silver med sötvattenpärlor, rubiner och månsten. Priser från 1 295 SEK. Finns att köpa online och i butik nu.

I bildspelet ovan ser du ett urval från kollektionen (för att se hela, besök marianilsdotter.com)

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar