Kosovare Asllani x Nike: träningstips från en av Sveriges största fotbollsspelare

Kosovare Asllani x Nike: träningstips från en av Sveriges största fotbollsspelare

Vad är oftast ditt mindset när du går till gymmet?

Alltid när jag går till gymmet så handlar det om att jag ska gå in och underhålla mina muskler, men också pusha mig igenom nästa steg i min utveckling.

Vilka övningar gör du dagligen?

Det beror helt på vart jag är i säsong men är jag inne i säsong med mycket matcher, då handlar det bara om att underhålla musklerna, köra lite mer explosiva övningar, för både överkropp och underkropp, men främst ben.

För mig har det varit nyckeln till att lyckas med min spelstil att ha starka och explosiva ben, de första stegen är de viktigaste för mig för att hela tiden ligga ett steg före mina motståndare.

Varför är det viktigt att träna överkropp som fotbollsspelare?

För mig har styrka i överkroppen betytt mycket för att hålla undan motståndare och inte bli bortknuffad och på grund av det vinna fördel i spelet.

 

Hur tar du dig igenom de dagarna när de känns extra tunga?

Det är klart att man har både dagar då det känns tungt och lätt att gå och träna, men det är de dåliga dagarna som är de viktigaste att ta sig till gymmet och få ut allt dåligt humör man har i sig. Oavsett dag så ger det mig en självförtroende boost att gå till gymmet, och det tillåter en att liksom börja om en dag då det är extra tungt.

 

Vad är det främsta du får ut av att träna på gymmet?

Framför allt är det väldigt viktigt för mig mentalt, man får inte bara mer muskelstyrka men man känner sig också starkare mentalt av att styrketräna vid sidan om fotbollen. Det skapar liksom ett självförtroende som smittar av sig till när man går ut på planen.

 

Varför är det viktigt att träna styrka även för yngre spelare?

Det är en väldigt stor del i att växa upp och bli en professionell fotbollsspelare. Uthålliga muskler är nyckeln för att kunna prestera på en högre nivå, du måste inte bara träna för att bli starkare och explosivare men också för att förhindra skador. När man är yngre är man oftast på planen och spelar för att det är det roligaste och sen tränar man bollteknik vid sidan av det, så det är ett avgörande steg när man börjar träna styrka för att avancera sitt spel, även om många unga spelare börjar inkludera det ganska tidigt.

Vart hittar du motivation att ta dig till gymmet?

Allt grundar sig i att man vill vinna, och för att vinna som ett lag måste varje individ va sitt bästa jag. Det är där jag hittar inspiration, att bli en bättre spelare. När jag går ut på planen så vill jag vara den bästa versionen av mig, så att jag kan hjälpa laget att ta nästa steg och vinna.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar