Intervju med stjärnskottet Chloé Gisele som precis släppt debutsingeln ”Whine Up”

Intervju med stjärnskottet Chloé Gisele som precis släppt debutsingeln ”Whine Up”

Hej Chloé! Du släpper din debutsingel Whine Up den här veckan, kan du berätta mer om låten?

Hello Rodeo! Det är en lättsam, somrig och digg-vänlig låt som uppmanar till att inte ta livet på tok för seriöst. Låten handlar om att det aldrig är för sent för att börja om på en ny kula i livet. Att man ibland måste släppa på sin prestige och inse att det förflutna tillhör just det förgångna och att det vi gör här och nu är det som kommer att spela en roll i framtiden. Det är verkligen aldrig för sent för att starta om – oavsett om det gäller en gammal kärleksrelation som inte gick som man hoppats på, eller något helt annat!

 

Du har tävlat i The X Factor UK, hur hamnade du där?

Jag bodde till och från i London under en period och jag har alltid haft som målsättning att nå ut med min musik till en internationell publik. Det kändes således som ett naturligt steg att ta efter att deltagit i samma tävling hemma i Sverige, där jag fått ”känna på” och göra mig bekant med koncept. Jag hade dock inte räknat med att hamna i topp 50 i tjej-katerogin utav 200 000 sökande, så det gav mig en extra push till att verkligen fortfölja och satsa allt på min musikdröm när tävlingen vart över. 

Vi har förstått att du gillar brittisk R&B, finns det artister inom den scenen som även inspirerar dig modemässigt?

Något jag tycker om med brittisk R&B är att musiken och modet går hand i hand. I UK räds man inte för att ha sin egen stil i modeväg, och det gör allt så mycket mer intressant. Jag tycker att Raye har lyckats sammanföra sin musik och sin personliga stil på ett ypperligt vis. Hennes stil är personlig, färgglad, sportig, tuff men med feminina inslag. Stilen passar hennes musik så hennes helhet som artist blir intressant. 

Raye

Har du några favoritställen som man inte får missa i London?

Herregud, jag är nästan aldrig inomhus när jag är i London! Det finns så mycket att se och så mycket att göra! Jag brukar hyra en cykel i Hyde Park och cykla längs med parkens kanal och strandkant. Där finns ett supermysigt café intill vattnet. Jag är en riktig gottegris så jag uppskattar bra caféer i fina miljöer. Och att sedan strosa vid kajkanten vid London Eye en fin kväll slår heller aldrig fel. I London kan jag gå obegränsade distanser, det är underbart att tappa bort sig för där hittar man alltid massa nya och häftiga restauranger, butiker o.s.v. Nike Store, som är ett multivånings komplex, är ett måste för oss som älskar mode och sport. För de partysugna så kan jag rekommendera klubb DSTRKT som ofta gästas av världskända artister. Sist jag var där satt Calvin Harris vid grannbordet. London är grymt!

 

Din singel gästas av artisten Bunji Garlin, vem är det?

Bunjin Garlin är en känd socka-artist från Trinidad. Han är ett stort namn i Karibien och har gästat många internationella artisters projekt, t.e.x Major Lazer, Gyptian o.s.v. Det känns oerhört ärofyllt att få ha med ett sådant namn på min debutsingel. Bunjins sound kompletterade låten på ett ypperligt vis och jag känner mig stolt över att ha med honom! 

Bunji Garlin 

Vad ska du göra i sommar?

I sommar blir det väldigt mycket musik, vilket jag ser så mycket fram emot! Jag kommer att få planera min fritid därefter, men jag hoppas kunna fara iväg på en avstickare till Kungsleden för att vandra och samla ny energi och inspiration inför mina nya studiosessions. Sedan har jag en syster som flyttat till Samos och jag vet att hon saknar mig oerhört mycket (eller så är det jag som saknar henne) så dit måste jag också fara. Vi får helt enkelt se. Jag är en spontan individ så vad som helst kan komma att ske. Men musiken är prio 1!

 

Vi bad Chloé sätta ihop en spellista med hennes favoriter från den brittiska R&B-scenen! 

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar