Ikonisk stil och innovation bland årets vinnare av NK Galan 2018

Ikonisk stil och innovation bland årets vinnare av NK Galan 2018

Måndagen den 27 augusti ägde NK Galan 2018 rum på Berns Salonger. Galan arrangeras årligen av Nordiska Kompaniet i syfte att premiera framstående modeskapare, profiler och varumärken som reflekterar NK:s kärnvärden. Under en stor modefest delades fem prestigefulla utmärkelser ut, däribland till hederspristagaren Mikael Jansson och framtidslöftet All Blues som står för mötet mellan klassisk kvalitet och gränsöverskridande framtid.

Årets meriterade jury bestod av ordförande Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Ben Gorham, grundare av Byredo och förra årets hederspristagare, Bea Szenfeld, modedesigner, Babba C Rivera, entreprenör och stilikon, Magnus Gustafsson, grundare av Paul & friends samt Jennie Rosén, vd för Swedish Fashion Council. Tillsammans utsåg de vinnarna i kategorierna Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, Nordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris.

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris utsågs av Nordiska Kompaniet och pristagaren av Nordiska Kompaniets Varumärkespris, röstades fram av NK:s kunder på nk.se.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha etablerat NK Galan som nu gått av stapeln för tredje året i rad. Vinnarna som har röstats fram av årets jury och våra kunder speglar den blandning av mode som Nordiska Kompaniet står för; klassisk tidlöshet och modern hållbarhet. Galan representerar dessutom en del av det nya NK som håller på att växa fram och att vi i år utgör startskottet för Stockholm Fashion Week känns extra roligt, säger Daniel Stipich, marknadschef på Nordiska Kompaniet.

Årets vinnare av NK Galan 2018 med motiveringar lyder:

Nordiska Kompaniets Stilikon: Seinabo Sey

”Årets stilikon Seinabo Sey är lika känd för sin självständighet och integritet som för sin känsla för stil. Med inspiration från olika kulturer och delar av världen, visar hon att hon hellre skapar egna trender än följer andras.”

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte: All Blues

”På kort tid har All Blues blivit ett internationellt fenomen, med framgångar världen över. Med sitt minimalistiska formspråk når de den absoluta toppen i skandinavisk smyckesdesign.”

Nordiska Kompaniets Innovationspris: Houdini

”Houdini har integrerat hållbarhetsperspektivet i allt de gör. Detta placerar dem i modets framkant – tack vare deras tillämpning av radikala idéer har mode en möjlighet att förändras från grunden och bli hållbart på riktigt.”

Nordiska Kompaniets Varumärkespris: Filippa K

Denna utmärkelse har röstats fram av NK:s kunder, som därmed utser varuhusets just nu mest omtyckta varumärke.

Nordiska Kompaniets Hederspris: Mikael Jansson

”Med bas i Stockholm har Mikael Janssons bilder fått genomslag världen över. Hans kombination av tekniskt kunnande och känslomässigt engagemang har skapat ett unikt fotografiskt uttryck som med åren blivit hans signum.”

Formgivare till Nordiska Kompaniets Hederspris är konstnären Anders Krisár. Statyetten som är utformad som en hand symboliserar framtiden och är producerad i samma gjuteri som Oscars-statyetten. NK är stolta över att återigen få samarbeta med Anders Krisár vars verk finns representerade i prestigefulla offentliga och privata konstsamlingar, både i Sverige och internationellt.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar