Idag släpps Acne Studios Blå Konst SS18 – se kollektionen här

Idag den 15 mars släpps Acne Studios Blå Konst SS18 i butik och online.  Kollektionen är denna säsong inspirerad utav konstnären Gabriel Kuri och hans verk. I samband med detta har Gabriel Kuri skapat installationer som finns i utvalda Acne Studios butiker runt om i världen.

Konstären Gabriel Kuri har ett intresse för vardagliga material vilket är en stor inspirationskälla för Acne Studios Blå Konst SS18. Det handlar om vanliga föremål som förkärleken för kvitton eller bitar av tuggummi, liksom ett friskt öga för kläder som anses vara vanliga, som bland annat tröjor, t-shirts och herrtröjor.

”Jag älskar hur Gabriel Kuri ser på världen. Han samlar objekt och material för att berätta sin egen historia, vilket överensstämmer med hur vi gör saker på Acne Studios Blå Konst. Det handlar om att undersöka och hylla det vardagliga och vackra i en specifik design” säger Jonny Johansson, Creative Director på Acne i ett pressmeddelande.

För SS18 blir formen av tuggat gummi ett mångfärgat abstrakt tryck som löper genom hela samlingen på bitar som indigo denimjackor och shorts eller överdimensionerade randiga skjortor. Förstorade bilder av kvitton förekommer på framsidan av arketypiska kläder som bland annat gråtröjor.

För att fira lanseringen av samlingen har Kuri skapat tio konstverk för Acne Studios Blå Konst, som kommer att visas i viktiga butiker runt om i världen. Du hittar kollektionen här!

 

Bildkälla: Acne

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar