House of Dagmar väljer bort retuschering av modeller för att motarbeta osunda ideal

Från och med House of Dagmars A/W 17 kollektion som lanseras i mitten av Juli väljer House of Dagmar att helt avstå från retuschering av bilder. Genom att visa naturliga modeller vars utseenden inte redigerats vill Dagmar ge självförtroende och jobba för att motarbeta osunda ideal.

”Dagmars mål är att stärka kvinnor, vi kände att vi gör motsatsen till det genom att producera bildmaterial som inte visar verkligheten. Vi vill etablera ett annat ideal än en felfri hud och en kropp utan minsta skavank. Det är inte realistiskt, istället vill vi visa en variation av fantastiska kvinnor som är naturligt vackra och som inte har blivit retuscherade” - Kristina Tjäder, Creative Director

Anledningen till att Dagmar nu väljer att inte retuschera bilder, är en del av visionen om att inbringa styrka och glädje hos Dagmar kvinnan.

”Som varumärke känner vi ett stort ansvar att visa upp olika utseenden. Jag anser att vi alla har ett ansvar mot våra kunder och följare att visa att Dagmar kvinnan är självsäker och mångsidig”

Höstkollektionen som frontas av modellen Brygida ”Bree” Naumowicz markerar startskottet för o-retuscherade kampanjbilder. Höstkollektionen finns tillgänglig i butik från och med 19e juli. (17 juli för nyhetsbrevs-prenumeranter).