Här är årets namnkunniga jury under NK Galan 2017!

Här är årets namnkunniga jury under NK Galan 2017!

Årets jury utgörs av meriterade profiler som alla är exceptionella inom sina områden. Juryn har valts med omsorg för att ringa in olika kompetenser från mode och dess kulturella omvärld.

Tillsammans utser juryn vinnare i kategorierna, Nordiska Kompaniets Framtidslöfte, Nordiska Kompaniets Stilikon och Nordiska Kompaniets Innovationspris (Nordiska Kompaniets Hederspris utses av Nordiska Kompaniet)

Vi ställde några frågor till ordförande Elin Frendberg och designer Johan Lindeberg 

Johan Lindeberg 

 

Hur tänker du när det gäller mode och design som sticker ut – vilka kriterier går du efter personligen när du bedömer om något “sticker ut lite extra”? 

Mode är ett bra redskap för att hitta sitt personliga uttryckssätt. Det viktigaste är att det är personligt. Tyvärr är Stockholm väldigt likriktat, men det är tur att vi har en kulturell mix i Sverige. De som flyttar hit från andra länder har ofta en mer personlig stil.

 

Vad känner du för uppgiften att sitta i årets jury, tror du att alla ni som sitter juryn kommer tänka och tycka lika?  

Jag har bott i NYC i 20 år men börjat spendera mycket tid i Sverige i och med min återkomst till J. Lindeberg och det känns kul att kunna vara med och dela med sig av min erfarenhet. Juryn har en bra mix där alla har stor personlig integritet och jag tycket att vara diskussioner har därmed varit dynamiska. 

Elin Frendberg

På vilket sätt är NK Galan viktig anser du? 

Precis som NK står galan för stil och kvalitet med hög designgrad, den fångar också upp design i ett bredare perspektiv – och representerar inte bara den snabba contemporary modescenen.

Vilka kriterier måste uppfyllas för att vinna priset som Nordiska Kompaniets Stilikon

En person som inspirerar andra både i nutid och framtid med en stark egen stilkompass. En person som går sin egen väg är den vi letar efter för detta pris.

 

Hela NK Galans jury 2017 :

– Ordförande Elin Frendberg vd Swedish Fashion Council

Pär Engsheden, designer och lektor på Beckmans

Ingela Klemetz-Farago, stylist och stilikon

Johan Lindeberg, grundare av J.Lindeberg

Mats Gustafson, modeillustratör

JoAnn Tan, creative director. 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar