Champion JR släpper soloalbumet ”Callaloo” – intervju med Johan Rensfeldt!

Champion JR släpper soloalbumet ”Callaloo” – intervju med Johan Rensfeldt!

Först och främst, varför ”Champion J.R”? 

Nämen J.R är mina initialer och jag kände väl att Johan Rensfeldt inte riktigt passar när man ska lägga Jamrock flow, så det gick bli ett litet Champion-prefix, lagom drygt! Allt man gör måste man göra ”Inna Champion Style!”

Berätta om albumet ”Callaloo LP

Målet var att göra den sorts musik jag själv lyssnar på men som jag i många fall saknar i Sverige, trots att reggaescenen har tagit stora kliv framåt och blivit större. Det är ”Tuff Gong”-influenser och gamla samplingar men samtidigt modernt. Dock är det inte fråga om att hoppa på den sista vagnen i Drake-tåget, det här är way before that. 

Hur känner du inför albumsläppet?

Det känns asfett. I tider då många väljer att göra EP’s så känns det nice som fan att släppa en hel platta. Jag odlar någonstans en tanke på att man inte får kalla sig artist innan man släppt tio fullängdare, så med denna platta börjar jag i alla fall närma mig. 

Vilken låt ligger dig närmast om hjärtat och varför?

Hm, svårt, kanske Illegal. Den känns både relevant rent textmässigt och en jävla push-ya-lighters-up anthem samtidigt. 

Vad har du för planer framöver?

Släppa plattan först och främst, sen titta på att göra en turné under sensommaren/hösten! Det är jag jävligt peppad på. Sen har vi lite Movits!-låtar som snart ska få se dagens ljus också.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar