IKEA X Chris Stamp – kreativt samarbete där mode möter inredning

SPÄNST är det kreativa samarbetet mellan IKEA och Chris Stamp, en Los Angeles-baserad modedesigner med det egna varumärket Stampd. Den tillfälliga kollektionen vill uppmuntra människor att organisera, förvara och visa upp sakerna de gillar allra mest. Det kan vara skateboards, en jacka eller ett par sneakers som bara blir snyggare med åren. SPÄNST låter hela dig komma fram därhemma – med samma kreativitet och energi som ute på stan.

Kombinationen av Chris Stamps vision och IKEA gör SPÄNST till en kollektion med fräscha, sportiga material i allt från baskläder till möbler. Kollektionen inspireras av konkreta och naturliga former och innehåller förvaringsmöbler, bland annat en transparenta skolåda, en klädhängare och ett klädskåp i metallnät. SPÄNST introducerar också några nya, mer oväntade produkter – som ett ståstöd, luvtröjor och en skateboard.

– Idén bakom kollektionen är att undersöka hur yngre, medvetna människor planerar sin garderob och sina accessoarer hemma. Jag vill att de ska kunna vara stolta över hur de visar upp sina kläder och skor så att de kan uppskatta sina plagg lika mycket även när de inte har dem på sig, säger Chris Stamp.

Designteamet bakom kollektionen är Chris tillsammans med Maja Ganszyniec som ligger bakom formgivningen av flera produkter i kollektionen. Maja har en examen från London Royal College of Art och driver sin designstudio i Warszawa, en återkommande samarbetspartner för IKEA sedan 2014. De träffades för första gången i New Tork och överraskades av att många av deras ursprungliga idéer liknade varandra: smarta material och monokroma färger med grafiska element var några av dem. De inspirerades av sportindustrin och den medvetna konsumenten – människor som inte bara är medvetna om sina kläder, utan också hur man samlar och visar upp plaggen – och samtidigt gör sin omgivning vackrare.

SPÄNST finns i begränsad upplaga med premiär 4 maj.

 

Foto: IKEA

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar